Szolgáltatások

Műszaki vizsga, felkészítés

2010. január 1-től a jármű műszaki és környezetvédelmi érvényességét kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja, amelyhez érvényesítő címke és plakett tartozik. A környezetvédelmi igazoló lap
(zöldkártya) 2010. január 1-jei hatállyal megszűnt. A járművel a közúti forgalomban a forgalmi engedélybe bejegyzett érvényesség időpontjáig lehet részt venni.
A balesetmentes közlekedés feltétele, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a forgalomba.
Ennek érdekében szervizünk vállalja a való műszaki vizsgára felkészítést valamint a vizsgáztatást.
A felkészítés és vizsgáztatás minden motorkerékpár és autómárkára vonatkozik 3500 kg-ig és 3.0 méter magasságig.

Futómű

Meghibásodott futóműalkatrészek következtében megváltozik a futómű geometriai beállítási adatai amely kellemetlen menettulajdonságot eredményez. A hibás alkatrész meghatározása, cseréje után négy optikai mérőfejjel rendelkező műszerrel ellenőrizzük illetve állítjuk be a gyári adatoknak megfelelően a futómű geometriáját.

Fék - fékbetét, féktárcsa, fékcső

A megfelelő fékhatás a biztonságos közlekedés alapfeltétele.

Lengéscsillapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe: úton tartja a gumiabroncsot, biztosítja az út és gumi optimális kapcsolatát csökkentve a lengéseket, ezáltal növelve a tapadást, irányíthatóságot és komfortot.

Kipufogó

A kipufogó részei:

A megfelelő minőségű kipufogó rendszer biztosítja a motor ideális káros anyag kibocsátását.

Diagnosztika

A mai korszerű gépjárművek javítása diagnosztikai készülék nélkül szinte lehetetlen!

Klímaszerviz

Köztudott, hogy a légkondicionáló rendszer ideális élettér a baktériumok, a gombák és más mikroorganizmusok számára. A rendszer folyamatos tisztításának híján a jármű belsejébe kerülő kis élősködők akár alergén reakciókat is kiválthatnak. Ezért szükséges a rendszer rendszeres körültekintő tisztítása.

Olajszerviz

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a motor élettartalmának és biztonságos működése szempontjából. Ezért a specifikációban megadott minőségű olajat alkalmazzuk a szervizelések alkalmával.

Általános szerviz

A-tól Z-ig minden ami autóval kapcsolatos!

Karosszéria javítás

A korszerû karosszériajavítás igényeinek megfelelõ Dataliner 800-as típusú lézeres mérõrendszerû karosszériahúzató paddal rendelkezünk, így lehetõség nyílik a gyári elõírásoknak megfelelõ helyreállításra.

Automata és mechanikus sebesség váltó javítás

"Gyorsaság, pontosság, rövid határidő"
Cégem immár több évtizedes múltra tekint vissza az automata váltók szervizelésének és javításának területén. Ez idő alatt megszerzett gyakorlati és szakmai tapasztalataink és elméleti tudásunk, valamint műhelyünk korszerű felszereltsége, cél szerszámozottsága garantálja ügyfeleink számára a gyors, szakszerű munkavégzést.
Nem akarom önöket tudományos magyarázatokkal terhelni, hogy mi az automata váltó és, hogy működik. Talán legegyszerűbben megfogalmazva egy olyan szerkezeti egység amely az ön kényelmét, az autóban töltött idejének komfortérzetét növelje és a motor működésével kapcsolatos paraméterek összehasonlításával a lehető legoptimálisabb sebességi fokozatot válassza ki automatikusan a továbbhaladáshoz. Működését magyarázva talán a legegyszerűbben az automata váltót úgy kell elképzelni mintha egy olyan mechanikus sebességváltó lenne, ahol mindes egyes sebesség fokozata rendelkezne egy hidraulikus munkahengerrel működő többtárcsás kuplung szerkezettel és azok a sebességtől, motorfordulattól függően automatikusan ki illetve bekapcsolódnának olajnyomás hatására. Tekintettel arra, hogy az automata váltóban is az alkatrészek sokasága forog, egymással súrlódva fordulatszám különbségeket kell átvezetniük és kiegyenlíteni egyik tengelyről a másikra. Ennek megfelelően jelentős kopások is létrejönnek üzemszerű működés közben is. Az így keletkező részecskeleválások sokasága okozza a kellemetlen meghibásodásokat. A meg növekedet rések miatt az összeszorító erőt biztosító olajnyomás lecsökken. Párhuzamos következmény, hogy lecsökken a lamellákat összeszorító erő, a lamellák egymáson elcsúsznak és az adott sebességi fokozat a csuszásból eredő melegedés miatt túlmelegedve megég, egy rövid ideig még képes lenne így is működni a sebességváltó de az okos komputer érzékelve az adott fokozathoz rendelt bejövő is kimenő fordulatszámok közti különbséget átkapcsolja a sebesség váltót egy sebességi fokozattal alacsonyabb vagy magasabb fokozatba. Ennek a jelenségnek a végkifejlete, hogy tönkremegy a sebességváltó és ön kénytelen lesz javítóhoz fordulni. Az én feladatom pedig, hogy önnek legjobb tudásom szerint a legjobb ár-értékarányt képviselő alkatrészekkel megjavítsam az automata váltóját is.
Előzetes időpont egyeztetést követően fogadjuk ügyfeleinket szervizünkbe. Ezt követően elvégezzük az előzetes hibafeltárást műszeres diagnosztikai vizsgálattal, illetve próbaúton történő tesztvezetéssel. Kiszerelést követően a váltót szétbontjuk. Feltárjuk a hibákat, majd pontos árajánlatot adunk ügyfeleinknek. Mivel több típushoz is van raktáron felújított sebesség váltónk felajánljuk önnek a lehetőséget, hogy az ön hibás sebességváltójának beszámításával beszerelünk önnek egy gyári felújításúval egyenértékű automata sebességváltót. Így akár egy nap alatt is visszakaphatja javított autóját! Ha a felajánlott lehetőség Önnek nem szimpatikus, inkább ragaszkodik az eredeti fődarabjának felújításához, amennyiben árajánlatunkat megfelelőnek találja elvégezzük a lehető legrövidebb időn belül a javítást. Természetes, hogy az elvégzett munkára az előírásoknak megfelelően garanciát is vállalunk. Meghibásodott sebességváltók javítását több évtizedes szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező munkatársak végzik!
Garancia: 10.000 km vagy 1 év